Tatueringsborttagning - så går det till

Hur tar man bort en tatuering egentligen, kanske du undrar? Vi förklarar gärna hur en tatueringsborttagning går till.

 

Ta bort tatuering med laser

När vi tar bort en tatuering med laser så riktar vi munstycket mot tatueringen, där korta laserpulser penetrerar huden och träffar tatueringspigmentet. De korta laserpulserna skapar då något som kallas för fotoakustisk tryckvåg, och med rätt våglängd på laserljuset i kombination med tryckvågen sprängs då de mikroskopiska tatueringspigmenten till mindre delar. Denna laser har två pulser i en, vilket innebär att det kommer två tryckvågor i samma puls som bättrar resultatet avsevärt. En starkare puls innebär alltså ett bättre och snabbare resultat.

Vad som händer sen är att färgpigmentet bryts ner av hudens makrofager (ätceller - en typ av vita blodkroppar). Det nedbrutna pigmentet forslas sedan bort av lymfsystemet. Det är en långsam process för kroppen som pågår under 1-2 månader efter varje behandlingstillfälle, och därför upprepar vi behandlingen med 8-10 veckors mellanrum tills dess att din tatuering har bleknat.

 

Lasern vi använder vid tatueringsborttagning

Vi använder oss av Surgical Medical CE klass 120 Q-switchad Nd:YAG laser, med fractionell handenhet som är ny och unik på marknaden. Den har två olika våglängder, 1064 nm (osynligt infrarött ljus) och 532 nm (grönt ljus) som används för att bleka de olika färgerna i din tatuering.

Boka tid för kostnadsfri konsultation på Stockholms Laserklinik!