Permanent hårborttagning med Epilia RF

Nästan  alla, människor har  vid något  tillfälle i livet lidit av oönskat hårväxt . Oavsett om du har hår på benen, ansikte, rygg, bikinilinje, eller någon annanstans på kroppen, är chansen stor att du har plockat, rakat, vaxat eller försökt med andra metoder. Permanent hårborttagning har gjort alla dessa metoder föråldrade genom att erbjuda ett mycket snabbare, mindre smärtsam och  permanent lösning på oönskat hårväxt . Här på Stockholms Laserklinik arbetar med Epilia Diodlaser för snabba och säkra resultat.

 

Hur fungerar permanent hårborttagning?
Epilia Diodlaser är den senaste tekniken på marknaden och går inte att jämföra med IPL.  EPILIA RF använder en kombination av diodlaser och laserfrekvens (RF). Denna kombination ger en säkrare permanent hårborttagningsbehandling på de flesta hår och hudtyper . Laserns ljus absorberas av melanin som finns i håret och transporteras sedan vidare ner till hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras. EPILIA RF har ett inbyggt kylsystem som skyddar huden och gör behandlingen i stort sett smärtfri.

Hårborttagning med Laser kräver en rad behandlingar för att vara effektiva. Det finns inga genvägar för denna process. För att lyckas med en permanent hårborttagningsbehandling är hudens biologiska funktioner extremt viktiga. För att kunna eliminera hårväxt måste man träffa hårrötterna i dess tillväxtfas. Överallt på kroppen har vi olika växtfaser vilket påverkar behandlingsintervallerna.  Ansikte 4 -6 veckor, överkropp  6-8 veckor och  ben 10-12 veckor. Detta betyder att man biologiskt sett inte kan bli av med oönskad hårväxt på kort tid.

Hur många behandlingar behövs?
Det brukar krävas ca 10 behandlingar för att uppnå ett optimalt resultat.En permanent hårborttagning måste anpassa sig till hårets växtcyklar.

Vilka kan behandlas?
Tack vare  Epilia diodlaser + RF unika kombination som skapar synergieffekter så kan man idag behandla alla hudtyper och i stort sett alla hårtyper med gott resultat. Tack vare dess RF funktion blir det lättare för laserns ljus att nå sitt mål (hårroten) och eliminera den. På mörk hud ger den även bra resultat tack vare RF då man kan sänka laserns styrka och öka RF styrkan, vilket ger en god effekt samt minimerar risken för skada på omgivande vävnad.

Före behandlingen
Innan du påbörjar din hårborttgning rekommenderar  vi en kostnadsfri konsultaion . då tittar vi på vilken hår och hudtyd du är, samt vilka mål och förväntningar som finns med behandlingen . 
Det är också viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljuskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter. 
Du bör undvika att sola området  4 veckor innan och efter din behandling, då risken för bränningar och pigmentförändingar ökar.
Du ska inte, vaxa, plocka eller bleka håret då det ska behandlas. Detta bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren.


Viktigt!!
Området som ska behandlas ska rakas kvällen innan.
Samma dag som behandlingen är bör du undvika lotion, deodorant och parfym.

 

Vilka risker finns med behandlingen?
Epilia RF är mycket säkrare än IPL. Biverkningar är sällsynta , men eventuellt kan huden få en lätt rodnad och bli lite svullen. Detta är övergående. 

Mer information får ni vid er kostnadsfria konsultation!